Diş Hekimliği Hastanesi
English
English
Türkçe
megamenu.disHastanesi
ANASAYFA
AKADEMİK
Klinik Bilimler Bölümü
Anabilim Dalları
Ağız Diş Çene Radyolojisi
Ağız Diş Çene Cerrahisi
Endodonti
Ortodonti
Pedodonti
Periodontoloji
Protetik Diş Tedavisi
Restoratif Diş Tedavisi
Ders Bilgi Paketleri
FAKÜLTE
Genel Bilgiler
Hakkımızda
Dekanın Mesajı
Misyon Vizyon
Basında Biz
Galeri
Yönetim
Organizasyon Şeması
Komisyon ve Koordinatörlükler
Personel
Öğretim Elemanları
İdari Personel
Ulaşım
Tanıtım Videosu
Etkinlikler
ÖĞRENCİ
Akademik Takvim
Haftalık Ders Programı
Sınav Programı
Danışmanlar
Ders İçerikleri
Öğrenci Malzeme Listeleri
Öğrenci Klinik Uygulama Defterleri
Mevzuat
Dis Hekimligi Fakultesi Egitim-Oğretim ve Sinav Yönetmeliği
Aday Öğrenci
Sosyal Hayat
Study in Turkey
Mezun İzleme Raporu
Klinik Uygulama Programları
Klinik Uygulama Değerlendirme Kriterleri
HASTALAR İÇİN
Online Randevu (Özel (Ücretli) Muayene İçindir)
Bilgilendirme Yazıları
Hasta Bilgilendirme Videosu
KALİTE
Kalite Politikası
Kalite Hedefleri ve Eylem Planı
Kurum İç Değerlendirme Raporu
Kalite Yönetimi
Program ve Öğretim Planı Çalışmaları
Toplantı Tutanakları
Danışmanlar Kurulu Raporları ve İyileştirme Çalışmaları
Danışmanlar Kurulu Toplantı Tutanakları
Programın Tercih Edilme Oranı
Memnuniyet Anketleri
Faaliyet Raporları
Mezun İzleme Komisyonu
SİZİ DİNLİYORUZ
Mezun Öğrenci Anketi
PANO
Genel Bilgiler
Kalite Dokümanları
Öğrenci Dokümanları
İlanlar
DUS Uzmanlık Eğitimi Dökümanları
2022 Yılı Kurum İç Değerlendirme Raporları
İLETİŞİM
Anasayfa
Haberler
Haberler
Güncel
Arşiv
Tarih
Ara
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ NARENCİYE FESTİVALİNDE
Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri Mersin Üniversitesi Gastronomi Topluluğu bünyesinde 12-13 Kasım 2022 tarihinde 8. düzenlenen Mersin Narenciye Festivali’ne katıldı. Festival kapsamında gerçekle
Güncelleme:
2022-12-29 13:57:40 -
İzlenme Sayısı:
1019
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Materyal Alım Masrafı Hakkında
Üniversitemiz Yönetim Kurulunun 27/06/2022 tarihli, 14 nolu toplantı ve 2022/113 sayılı kararı ile; Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüne 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında kayıt yaptıracak öğrencilerden, eğitim-öğretim masraflarını ka
Güncelleme:
2022-07-01 11:35:34 -
İzlenme Sayısı:
1356
2021-2022 Güz Dönemi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Yüksek Lisans Dönem Sonu(Final) Sınav Programı
Güncelleme:
2021-12-27 09:59:10 -
İzlenme Sayısı:
847
2021-2022 Güz Dönemi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Lisans Dönem Sonu(Final) Sınav Programı
Güncelleme:
2021-12-27 09:58:30 -
İzlenme Sayısı:
756
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı 2021-2022 Eğitim Yılı Güz Dönemi Yüksek Lisans Ders Programı
Güncelleme:
2021-09-21 13:59:46 -
İzlenme Sayısı:
1339
Gastronomi ve Mutfak Sanatları 2021-2022 Eğitim Yılı Güz Dönemi Lisans Ders Programı
Güncelleme:
2021-09-21 13:57:30 -
İzlenme Sayısı:
2096
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek Lisans Sınav Tarihi
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Yüksek Lisans sınavı 20.01.2020 pazartesi günü saat 10:00'da Turizm Fakültesi toplantı salonunda gerçekleştirilecektir.
Güncelleme:
2020-01-17 13:21:11 -
İzlenme Sayısı:
2360
Yüksek Lisans Mülakatına Girecek Adaylar için tavsiye edilen kitaplar
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalımızda yüksek lisans mülakatına girecek adaylar için tavsiye edilen kitapl
Güncelleme:
2019-07-29 14:48:56 -
İzlenme Sayısı:
3574
BÖLÜMÜMÜZ ÖĞRENCİLERİNE KESİCİ ALETLER VE BIÇAKÇILIK EĞİTİMİ VERİLDİ
Bölümümüz öğrencilerine yönelik, Pirge bıçak tanıtım yetkilileri tarafından 14.05.2019 tarihinde “Günümüzde Kesici Aletler ve Bıçakçılık” eğitimi verildi. Eğitim kapsamında firmanın bıçak üretimi aşamaları anlatılmış
Güncelleme:
2019-06-13 11:50:31 -
İzlenme Sayısı:
3083
Gastronomi Festivali Büyük İlgi Gördü!!!
Fakültemiz Gastronomi Topluluğu tarafından 25 Nisan 2019 tarihinde I. Gastronomi Festivali düzenlendi. 28 farklı ülkeden öğrencilerin katılım sağladığı festivalde, çok sayıda öğrenci ve akademik-idari personel de etk
Güncelleme:
2019-05-02 13:11:38 -
İzlenme Sayısı:
4436
Mersin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Bolu Aşçılık Kampı’nda!!!
Mersin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları 2. sınıf öğrencilerinden Gökmen KÖSE, 21-29 Nisan tarihleri arasında Bolu Mengen'de düzenlenen 5. Ulusal Aşçılık Kampı'na katılmıştır. Kamp süresince hem mutfak eğit
Güncelleme:
2019-05-02 13:06:46 -
İzlenme Sayısı:
4804
Bölümümüz Öğrencilerinin Mezuniyet Sevinci!
24.04.2018 tarihinde Uğur Oral Kültür Merkezi’nde bölümümüz öğrencileri ve ailelerinin katılımıyla mezuniyet töreni gerçekleşmiştir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak öğrencilerimizi mezun etmenin gururunu
Güncelleme:
2019-05-02 13:02:15 -
İzlenme Sayısı:
3274
Öğrencilerimiz, Narenciye Festivali Kapsamındaki Yemek Yarışmasında Boy Gösterdi!!!
17-18 Kasım 2018 Mersin’de gerçekleşen Narenciye Festivali kapsamındaki yemek yarışmasına, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Adem YETİM eşliğinde öğrencilerimizden Fatih BAYHAN, Batuhan SARI, Es
Güncelleme:
2018-12-18 09:30:27 -
İzlenme Sayısı:
3383
YÜKSEK LİSANS MÜLAKATINA GİRECEK OLAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı yüksek lisans mülakatına girecek olan öğrencilerin dikkatine;Kozak, N., Kozak, M., A. (2017). Genel Turizm. Ankara: Detay Yayıncılık.Maviş, F. (2007). Endüstriyel Yiyecek Üretimi.
Güncelleme:
2018-06-26 10:29:28 -
İzlenme Sayısı:
3398
Best Cook Fest 2018 Uluslararası yemek festivalinde öğrencilerimize Büyük İlgi
20-23 Nisan 2018 tarihleri arasında İzmir Kemalpaşa’da ikincisi düzenlenen Best Cook Fest 2018 Uluslararası yemek festivalinde öğrencilerimiz ilgi odağı oldu! Öğrencilerimiz Elif Su AKKAYA restoran tatlı,
Güncelleme:
2018-05-16 10:43:36 -
İzlenme Sayısı:
3872
Bölümümüz ilk mezunlarını verdi!!!
17.04.2018 tarihinde Uğur Oral Kültür Merkezinde bölümümüz öğrencileri ve ailelerinin katılımıyla mezuniyet töreni gerçekleşmiştir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak bu yıl ilk mezunlarımızı vermiş olmanın
Güncelleme:
2018-05-16 10:39:43 -
İzlenme Sayısı:
3539
Marsa Gıda'dan Öğrencilerimize Eğitim
19-20 Nisan 2018 tarihlerinde Marsa Gıda tarafından Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencilerine yağlar ve yağların doğru kullanımı ile ilgili eğitim verildi.
Güncelleme:
2018-05-08 13:40:55 -
İzlenme Sayısı:
3760
Ödüllü Genç Şefler Rektörümüzü Ziyaret Etti
Turizm Fakültesi öğrencileri Ege Bölgesi 3. Ağırlama ve Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı kapsamında düzenlenen Türkiye Şefler Yarışması’ndan ödüllerle döndü.21-24 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleşen yarışma için öğren
Güncelleme:
2018-03-02 10:08:59 -
İzlenme Sayısı:
3501
Pekmezle Yapılan 51 Çeşit Ürün Turizm Fakültesi’nde Tanıtıldı
Erdemli İlçesi’ne bağlı Üzümlü Köyü’nde üzüm pekmeziyle yapılan 51 çeşit ürün ve yöresel tatlar, Turizm Fakültesi’nde tanıtıldı.21 Aralık Perşembe Günü Turizm Fakültesi’nde gerçekleştirilen tanıtım etkinliğine; Turizm Fakültesi Dekanı Prof
Güncelleme:
2018-01-15 09:34:49 -
İzlenme Sayısı:
3436
Öğrencilerimiz Sirha'da
Bölümümüz öğrencilerinden Oğulcan BULAT ve Ethem OBUT bu yıl 5.'si düzenlenen SİRHA İstanbul'a katıldı. Profesyonel mutfak alanında bir çok etkinliğin gerçekleştirildiği organizasyonda ayrıca dünyanın en prestijli şef yarışması Bocuse d’Or’un Tür
Güncelleme:
2017-12-04 16:10:36 -
İzlenme Sayısı:
3549
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü ünlü şefleri ağırladı…
03.11.2017 tarihinde gerçekleşen gastronomi buluşmaları etkinliğinde, Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ümit SORMAZ moderatör olarak görev yaparken; ünlü şefler Eyüp Ke
Güncelleme:
2017-11-08 13:49:10 -
İzlenme Sayısı:
4228
Mersin Gastronomi Alanya'yı Fethetti
Alanya Kültür Merkezi’nde 27-29 Ekim tarihleri arasında AKTAD (Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği)’ın düzenlediği 6. Uluslararası Alanya Altın Kepçe Yarışmasına öğrencilerimiz damga vurdu!
Güncelleme:
2017-10-31 15:42:00 -
İzlenme Sayısı:
4092
Taşpakon Mersin Üniversitesi'nde
20 Ekim 2017 tarihinde Taşpakon’a bağlı Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu üyesi Mersin Aşçılar Derneği tarafından düzenlenen yine üyemiz Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği ve Taşpakon Eğitimlerden Sorumlu Yö
Güncelleme:
2017-10-31 15:04:12 -
İzlenme Sayısı:
3460
Hatay'lı Şeflerden Eğitim
Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü, 3 Ekim 2017 tarihinde, Hataylı şefler Sedat İnanç, Süreyya Yıldırım ve Fikret Kabaali'yi ağırladı. Şefler, Hatay mutfağının lezzetlerini öğr
Güncelleme:
2017-10-09 13:25:10 -
İzlenme Sayısı:
3843
Mehmet Ersin Birsen ve Enes Gürhani Pişir Bakalım'da
Forum Mersin’in düzenlediği “Pişir Bakalım” yemek yarışması, keyifli anlara sahne oldu. 30 Eylül – 1 Ekim günlerinde, gönlünde bir şef yatan tüm Forum Mersin ziyar
Güncelleme:
2017-10-10 14:42:17 -
İzlenme Sayısı:
4230
Nasibe Uluk İncirliova Aşçılık ve Pastacılık Kampı'nda
Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerinden Nasibe ULUK, Aydın’ın İncirliova İlçesi’nde düzenlene
Güncelleme:
2017-09-14 16:26:12 -
İzlenme Sayısı:
4814
Mersin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı İlk Mezununu Verdi !
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı öğrencisi Gülcan DAGAŞAN, “Otel Mutfaklarına Gire(meye)n Kadınlar” başlıklı teziyle 24.07.2017 tarihinde tez savunmasını başarıyla gerçekleştirmiştir. Kendisini kutluyor,
Güncelleme:
2017-08-07 14:56:20 -
İzlenme Sayısı:
3939
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüne Bir Ödül Daha
13 Mayıs’ta Ankara Cern Modern’de başlayan “Gurme Lezzetleri Festivali” kapsamındaki Türkiye Aşçılar Federasyonu’nun organize ettiği İsli Kazan Yemek Yarışması’nda, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencimiz As
Güncelleme:
2017-05-17 18:06:47 -
İzlenme Sayısı:
3772
ÜNİŞEF Mersin Üniversitesi’nde
Absürt yapım şirketi tarafından hazırlanan ve her hafta cumartesi günleri saat 14:00’te Digiturk Bein Gurme kanalında yayınlanan ÜNİŞEF programının çekimleri bu hafta Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde gerçekle
Güncelleme:
2017-05-17 17:56:52 -
İzlenme Sayısı:
4594
Bolu Aşçılık Kampı
Mersin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim elemanlarından Arş.Gör. Aykut Göktuğ SOYLU, 2. sınıf öğrencilerinden Yusuf KARA ve Tuğçe TÜRKMEN, 30 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında Bolu Mengen'de düzenlen
Güncelleme:
2017-05-17 17:48:47 -
İzlenme Sayısı:
4043
Öğrencilerimiz Metro HORECA Günlerine Katıldı
Mersin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri 27 Nisan 2016 Perşembe günü Mersin Metro mağazasında düzenlenen Metro HORECA günlerine katıldı. HORECA günlerinde öğrencilere coğrafi işaretli ürünler tan
Güncelleme:
2017-05-11 15:26:39 -
İzlenme Sayısı:
3612
Ünlü Şef Joshua Varquez ve Mezunumuz Ufuk Onur Yimsek Fakültemizde
Avrupa ve Amerika’da yiyecek içecek sektörünün bir çok alanında çalışıp kendi işletmesini açan Mersin Üniversitesi Turizm İşletmeciliği mezunu Ufuk Onur YİMSEK ve ABD’de birçok otel ve restoranda çalışan Amerikalı ün
Güncelleme:
2017-05-02 16:01:20 -
İzlenme Sayısı:
4424
Oyunu Değiştirenler: İnovasyon ve Yaratıcılık
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından “Oyunu Değiştirenler: İnavasyon ve Yaratıcılık’’ adlı konferans düzenlendi. 25 Nisan Salı günü, Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konf
Güncelleme:
2017-04-28 10:46:38 -
İzlenme Sayısı:
3927
Ünlü İtalyan Şef Geovani Polloina Fakültemizde
İtalyan Chef Geovani POLLAINA 20 Nisan’da fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencileriyle buluştu. Tecrübelerini ve meslek sırlarını öğrencilerimize aktaran ünlü şef, bölüm başkanı Yrd. Do
Güncelleme:
2017-04-20 13:27:48 -
İzlenme Sayısı:
6243
Mersin Şeflerini Arıyor Yarışmasına Mersin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencileri Damga Vurdu
Uluslararası Eğitimci Şefler Federasyonu
Güncelleme:
2017-03-31 11:46:37 -
İzlenme Sayısı:
5395
Öğrencimiz İsrail'de
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Mehmet Ersin Birsen sektörel stajı kapsamında İsrailde Ben-Gurion of Negev Üniversitesi'nin Eilat Kampüsünde aşçılık programı eğitimine katıldı. Eğit
Güncelleme:
2017-03-24 10:03:23 -
İzlenme Sayısı:
3986
Şimdi Değilse Ne Zaman?
Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri, fakülte öğretim elemanlarının da katılımıyla "Şimdi Değilse Ne Zaman?" başlıklı sosyal sorumluluk projesi kapsamında, 10 Mart 2017 tarihinde Tur
Güncelleme:
2017-03-23 14:50:10 -
İzlenme Sayısı:
3568
Yöresel Gastronomi Festivali - Denizli
Yöresel Gastronomi Festivali 10 Mart 2017 tarihinde Denizli’de Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Panel, konferans, yöresel yemek sunumları, sergi ve workshop gibi birçok etkinliğin yer
Güncelleme:
2017-03-23 14:46:37 -
İzlenme Sayısı:
3781
Öğr. Gör. Kemal Enes Belçika'nın Antwerpen kentinde
Fakültemiz gastronomi ve mutfak sanatları bölümü öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Kemal Enes, 20-24 Şubat 2017 tarihleri arasında Belçika'nın Antwerpen kentinde Artesis Plantijn Üniversitesinde gerçekleşen 'Internati
Güncelleme:
2017-03-23 14:43:06 -
İzlenme Sayısı:
4030
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 3500 kişilik yemek yaptı
23 Aralık Cuma günü Turkcell, Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerinin 3 günlük hummalı çalışmasının ardından düzenlenen etkinlikte, Mersin Üniversitesi Çİftlikköy Kampüsü'ndeki yaklaşık 3500 öğrenciye öğle yemeği dağıttı.
Güncelleme:
2017-03-23 14:40:15 -
İzlenme Sayısı:
4118
Öğrencilerimize Kasaplık Eğitimi
Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ikinci sınıf öğrencilerimize Adana Et ve Balık Kurumu Seyhan mağazası et uzmanı Cem Taner HİÇYAKMAZER tarafından 07.03.2017 tarihinde kasaplık eğitimi verildi. Eğitime
Güncelleme:
2017-04-06 16:45:42 -
İzlenme Sayısı:
5316
Yüksek Lisans Öğrencimiz TÜYAP Uluslararası Mutfak Günleri Etkinliği'nde
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencimiz Hilal Öz, 2-5 Şubat 2017 tarihinde İstanbul'da düzenlenen 15. TÜYAP Uluslararası Mutfak Günleri Etkinliği'ne katıldı.
Güncelleme:
2017-03-09 12:33:52 -
İzlenme Sayısı:
4021
Keleşoğlu Baklava'dan Baklava Eğitimi
Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine Keleşoğlu Baklava tarafından 9 Aralık Cuma günü baklava yapımı ile ilgili eğitim verildi. Genç aşçı adayları uygulama pastanesinde Keleşoğlu Baklava sahi
Güncelleme:
2017-01-12 09:57:49 -
İzlenme Sayısı:
4359
DURU BULGUR'DAN öĞRENCİLERİMİZE EĞİTİM
Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine Duru Bulgur firması tarafından 2 Aralık Cuma günü bulgur eğitimi verildi. Verilen eğitim seminerinin ardından öğrenciler uygulama mutfağında bulgur yemekleri hazırlayarak fakültenin ö
Güncelleme:
2017-01-03 15:59:46 -
İzlenme Sayısı:
4269
Mutfak Kimyası ve Gıda Hijyeni Eğitimi
Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2. sınıf öğrencilerimize "Mutfak Kimyası ve Gıda Hijyeni" ile ilgili olarak Nil Kimya Bölge Müdürü Vadet ARİS tarafından 19-20 Ekim 2016 tarihlerinde sertifikalı eğitim verildi.
Güncelleme:
2016-11-11 11:51:50 -
İzlenme Sayısı:
3833
Turizm Fakültesi Aşure Günü
24.10.2016 tarihinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kulübünün düzenlediği etkinlikte Muharrem ayı dolayısıyla Aşure yapıldı ve fakültemiz bahçesinde dağıtıldı.
Güncelleme:
2016-11-11 11:46:18 -
İzlenme Sayısı:
4156
Yasmina LOKMANOĞLU Fakültemizde
Mersin Kent Konseyi başkanı ve aynı zamanda ‘Dünden Bugüne Mersin Mutfağı’ kitabının yazarı olan Yasmin Lokmanoğlu, 14 Ekim Cuma günü Fakültemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri
Güncelleme:
2016-11-04 09:14:44 -
İzlenme Sayısı:
4519
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz Mığçıoğlu Kebap Salonu sahibi Mustafa Öder’i ağırladı
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mersin’de yaptığı işlerle adından söz ettiren Mığçıoğlu Kebap Salonu sahibi Mustafa Öder’i ağırladı.Fakültemize 21 Ekim 2016
Güncelleme:
2016-11-04 09:05:07 -
İzlenme Sayısı:
5391
Turizm Fakültesi Wilco Van Herpen’i Ağırladı
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, yaptığı programlar ile Dünya Mutfağını tanıtan ünlü Gurme Wilco Van Herpen’ı ağırladı.Üniversitemize 30 Eylül 2
Güncelleme:
2016-11-03 15:08:36 -
İzlenme Sayısı:
4220
Tanıtım Videosu
Bilgi Edinme
Ulaşım (Map)
Sağlık Bakanlığı
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi
Bologna Süreci
MEU Radyosu
YÖK ATLAS