Üniversitemiz ev sahipliğinde, Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneğince düzenlenen 18. Rinoplasti ve 11. Yüz Estetiği Kursu, 8-10 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirildi.
Etkinliğin açış töreni Üniversitemiz Akdeniz Kültür Merkezinde 10 Mayıs Cumartesi günü yapıldı.
Açış Törenine Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Serap Demir, Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Şükrü Yazar, 18. Rinoplasti ve 11. Yüz Estetiği Kursu Başkanları Prof. Dr. Yavuz Demir, Prof. Dr. Göktekin Tenekeci, Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Bilimsel İşler Sorumlusu Prof. Dr. Ahmet Demir, Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Şakir Ünal, Prof. Dr. Alper Sarı, Prof. Dr. Nazım Gümüş ve bu alanda çalışan akademisyenler, eğitimciler ve kursiyerler katılım sağladı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başlayan törenin açış konuşmasına 18. Rinoplasti Kursu ile 11. Yüz Estetiği Kursu’na ev sahipliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar, “Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi tıbbın hem sanata en çok yaklaşan hem de bilimsel gelişmelerden en fazla beslenen alanlarından biridir. Bu nedenle bu kursun, yalnızca bir bilgi paylaşımı platformu olmanın ötesinde, multidisipliner bir etkileşim zemini sunduğuna; hekimlerimizin mesleki donanımlarını artırmakla kalmayıp, hasta memnuniyetini ve yaşam kalitesini de doğrudan etkilediğine inanıyoruz. Mersin Üniversitesi olarak bizler, bilime ve insan sağlığına hizmet eden her türlü girişimi desteklemeyi temel sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Üniversitemizin kapılarını hem ulusal hem uluslararası düzeyde bilimsel toplantılara açmak, bu misyonun önemli bir parçasıdır. Bu tür organizasyonların, kentimiz Mersin’in bilimsel ve kültürel gelişimine de katkı sunduğunu özellikle vurgulamak isterim. Bu kursun tüm katılımcılar açısından verimli, ilham verici ve yeni iş birliklerine kapı aralayan bir etkinlik olmasını temenni ediyor, hepinize başarılı ve keyifli bir program diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Serap Demir, “Büyük özveri ve emekle hazırlandığını bildiğim bu kıymetli eğitim programına ev sahipliği yapmaktan büyük onur ve mutluluk duymaktayız. Tıp Fakültemiz bu sene 3. defa ÜTEAK tarafından koşulsuz olarak akredite edilmiştir. Yine 7 bilim anadalımız ulusal akreditasyona sahiptir ve bir yan dalımızla uluslararası akreditasyona sahiptir. Bu 7 anabilim dalından biri de 2022 yılında uzmanlık eğitimi akreditasyon belgesini almaya hak kazanan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalımızdır.” şeklinde konuştu.
Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Şükrü Yazar, “Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği olarak biz rinoplasti ve yüz estetiği toplantılarını düzenli olarak yıllardır yapıyoruz. Bu toplantıların ilk iki günü kadavra kursları oluyor. Bir gün rinoplasti ikinci gün yüz estetiği. Katılımlar çok iyi ve bu katılıma katılıp bu toplantıya kadavra diseksiyonunda eğitmen olarak görev alan tüm meslektaşlarıma, arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.
Yüz Estetiği Kursu Başkanı Prof. Dr. Yavuz Demir, “Derneğimizin özellikle spesifik konuları içeren bu tip aktiviteleri inanıyorum ki hem plastik cerrahi asistanlık eğitim sürecine hem de uzmanlarımızın mesleki uygulamalarına çok büyük katkılar sağlayacaktır, bu yönüyle bu toplantılar büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle derneğimizce düzenlenen bilimsel aktivite sayısı her geçen yıl gittikçe artmaktadır." ifadelerini kullandı.
Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bilimsel İşler Sorumlusu Prof. Dr. Sayın Ahmet Demir, “18. Rinoplasti ve 11. Yüz Estetiği kursumuz dün taze kadavra diseksiyon pratiğiyle başladı 1 ve 2. gün olarak. Bugün iki günde de rinoplasti yani yüz estetiği ile ilgili panellerimiz olacaktır. Yaklaşık 13 tane panelimiz var 60’ın üzerinde de konu başlığıyla bu konularımızı güncel bilgiler ışığında yenileyeceğiz. Bilgilerimizi paylaşacağız ve genç arkadaşlarımız olacak, yetişmeleri için önem verdiğimiz kişiler, bunların eğitimlerinde katkıda bulunan eğitici arkadaşlarıma, konuşma yapan tüm arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.
Taze kadavra diseksiyonu eğitimleri ve sonrasında gerçekleştirilen Rinoplasti ve Yüz Estetiği Kursu ile hem bilimsel gelişmeleri desteklemeyi hem de mesleki paylaşımları güçlendirmeyi amaçlayan kurs ile ilgili konuşan TPRECD Yönetim Kurulu Üyesi ve Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şakir Ünal i “Türk Plastik ve Rekonstrüktif Estetik Cerrahi Derneği'nin her yıl düzenlediği rinoplasti ve yüz estetiği kursunu bu sene Mersin Üniversitesi’nde gerçekleştiriyoruz. Bu kursta ilk iki gün kadavra diseksiyon kurslarımız oldu. Bugün ve yarın da rinoplasti ve yüz estetiği hakkında teorik kursumuz devam edecektir. Yaklaşık 200’ün üzerinde bir katılımımız var. Bu toplantıya katılan İstanbul’dan, Ankara’dan ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen bu konularda çok tecrübeli rinoplasti ve yüz estetiği konusunda çok tecrübeli hocalarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.
18. Rinoplasti ve 11. Yüz Estetiği Kursu kapsamında ilk iki gün Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Diseksiyon Salonu'nda kadavra kursu gerçekleştirildi. Bu kursta eğitmenler burun ve yüz estetiği ile ilgili cerrahileri kadavralar üzerinde gerçekleştirerek kursiyerlere eğitim verdiler ve sonrasında da kursiyerler bu teknikleri yine kadavralar üzerinde uygulayarak cerrahi tekniklerini geliştirme şansı buldular.
Son iki gün ise teorik kurs düzenlendi. Bu kursta alanında tecrübeli cerrahlar spesifik konularda sunular gerçekleştirerek katılımcılara tecrübelerini aktardılar. Bu yönüyle tüm katılımcılar için bilimsel yönden çok verimli bir kurs gerçekleştirilmiş oldu.
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü