megamenu.disHastanesi
Slide background
Diş Hekimliği Fakültesi

Meü

Hakkımızda

27 Ağustos 2015 tarihli ve 29458 sayılı resmi gazetede yayınlanan yönetmelik ile açılan Mersin Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2016 yılının Ocak ayı itibariyle hasta alımına başlamıştır.

Diş Hekimliği Fakültesi; hâlihazırda 24 öğretim üyesinden oluşan akademik kadrosunu 72 kişilik idari, sağlık ve sürekli işçi personeliyle destekleyerek bu güne kadar mezun edilmiş 115 diş hekiminin yanında aktif 588 öğrenciye diş hekimliği mesleği eğitimi vermektedir.

Bu eğitim için 12500 metrekarelik bir alanda kurulmuş, 178 ünit kapasiteli ve aktif 96 ünit, 8 Görüntüleme Cihazı ve 1 Sterilizasyon Ünitesi bulunan, bünyesinde lokal cerrahi ve diş hekimliği girişimleri uygulanabilen klinikleri yanında dental tomografi ve ultrasonografi imkanları dahil görüntüleme gerekliliklerini yerine getirebilen bir radyoloji ünitesi barındıran bir klinik uygulama binası tahsis edilmiştir.

Mersin Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin faaliyet alanları, sunduğu hizmete paralel olarak beş ana başlık altında toplanabilir.

Bunlardan birincisi; karşılaştığı ağız ve diş hastalıklarını etkin bir şekilde anlayabilecek, değerlendirebilecek, yönetebilecek; ağız ve diş sağlığı alanında üstlendiği görevleri nitelikli bir şekilde yapabilmesi için gerekli bilgi ve beceriye sahip, bu bilgi ve becerileri kullanırken etik değerleri de göz önünde bulunduran hekimler yetiştirmektir.

Diş Hekimliği, yaşanan teknolojik yeniliklerden oldukça etkilenen ve bu yeniliklere paralel olarak sürekli gelişmekte olan bir sanattır.

Diş Hekimliği alanındaki teknolojik gelişmeler hastalara uygulanan tedavilerin başarı oranını arttırmakta, tedavi süresini kısaltmakta, dolayısıyla toplumun bütün bireylerini doğrudan veya dolaylı olarak etkilemektedir.

Diş Hekimliği programı günümüzdeki teknolojik gelişmelere uygun olarak öğrencilerini Diş Hekimliği alanında ileri düzeyde bilgi ve donanımla geleceğe hazırlamayı hedeflemektedir.

Fakültemizde eğitim öğretim faaliyetleri; 2017-2018 öğretim yılında ilk lisans öğrencilerini kabul ederek başlamıştır.

Eğitim-öğretim faaliyetleri, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri binasının içinde bulunan bir derslik ve bir laboratuvarla başlamış olup, 2020 yılından itibaren içinde 5 derslik, laboratuvar, İdari ve akademik ofisler bulunan yaklaşık 3000 metrekarelik binasında devam etmektedir.

Bu sayede teorik ve klinik eğitim binaları birbirinden ayrılması ve izole, yoğun bir teorik eğitim ortamı oluşturulması sağlanmıştır.

Ayrıca Tıp fakültesi binasının içerisinde diş hekimliği klinik öncesi pratik eğitiminde büyük öneme sahip olan fantom kafalardan oluşan 75 kişilik tam donanımlı bir simülasyon laboratuvarı mevcuttur.

Eğitim Program müfredat içerikleri; Ulusal Diş Hekimliği Çekirdek Eğitim Programına (DUÇEP) uygun olacak şekilde Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri ile işbirliği içinde planlanmıştır.

Fakültemiz programlarında yer alan derslerin öğrenci iş yüküne dayalı kredi değerleri Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS)’ne uygun şekilde belirlenmiştir ve Bologna süreciyle uyumludur.

Ayrıca müfredatımızda;  Güzel Sanatlar, İletişim, Turizm gibi Üniversitemizin diğer fakülteleri tarafından verilen birçok seçmeli ders bulunmaktadır.

Aynı şekilde, bina kompleksinin tıp fakültesi binaları ile olan yakınlığı ile tıp – diş hekimliği eğitimi arasındaki sinerji desteklenmektedir.

Fakültemizin diğer bir amacı ise hastalara evrensel standartlarda, hasta haklarına saygılı, kaliteli, modern ve üst düzey bir ağız, diş ve çene sağlığı tedavi hizmeti sunmaktır. Fakültemiz Mersin’de kurulan ilk ve tek diş hekimliği fakültesi olma özelliğini taşımaktadır.

Diş hekimliğinin 8 Ana bilim dalında uzman hekim kadrosuyla hizmet veren fakültemizde; sağlık güvencesi olan hastalar birçok hizmetten "ücretsiz'' olarak yararlanırken, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan hastalar da uygun olan tedavi ücretleri karşılığında 1. sınıf sağlık hizmetine kavuşmaktadırlar.

Mersin’de serbest çalışan yaklaşık 700 diş hekimi ve 2 ağız diş sağlığı merkezi bulunmaktadır.

Fakültemiz özellikle komplike vakalarda serbest çalışan diş hekimlerine yol gösterici olmaktadır.

Fakültemizin bir diğer hedefi de diş hekimliğinde mezuniyet sonrası sürekli eğitim programlarını düzenlemek, ulusal ve uluslararası kongre, sempozyum, konferans, panel, uygulamalı kurs gibi bilimsel toplantılar düzenleyerek diş hekimlerinin akademik bilgi ve beceri düzeylerinin güncellenmesine katkıda bulunmaktır.

Fakültemizde öğretim üyeleri tarafından eğitim-öğretim ve klinik faaliyetlerinin yanı sıra bilimsel araştırmalar, projeler yapılarak sonuçları çeşitli bilimsel toplantılarda sunulmakta, uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde bilimsel makale haline getirilerek yayımlanmaktadır.