megamenu.disHastanesi

Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar, SUN TV - İÇEL TV Ortak Yayınında Üniversitemizdeki Gelişmeleri Aktardı

slide background

Meü

slide background

Meü

slide background

Meü

slide background

Meü

slide background

Meü

slide background

Meü

slide background

Meü



Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, SUN TV - İÇEL TV ortak yayınında Prof. Dr. İlhan Ege ve Gazeteci Aytur Gezer’in gerçekleştirdiği “Buz Dağı” isimli programın canlı yayın konuğu oldu.

16 Nisan Çarşamba günü Tepe Medya stüdyolarında gerçekleşen yayın öncesinde Tepe Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe tarafından karşılanan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, canlı yayında çeşitli konu başlıklarında değerlendirmelerde bulundu.

“Akademik Başarılarımız Her Geçen Gün Artıyor”

Üniversitemizde gerçekleştirilen özverili çalışmaların meyvesini vermeye başladığını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar, “Bu başarının en yeni örneği öğrencilerimizin TÜBİTAK 2209 projelerindeki başarısı. Toplamda 177 öğrenci projemiz TÜBİTAK’tan destek aldı. Yine Üniversitemiz THE Impact Rankings sıralamasına göre dünyadaki 2152 üniversite arasında genel sıralamada 801-1000 aralığında yer alıyor. Kaliteli eğitim sıralamasında ise 301-400 bandındayız. YÖK raporuna göre en yüksek e-kaynak sayısına sahip üçüncü, engelsiz üniversite ödüllerinde alınan en yüksek ödül ve nişan sayısına sahip dördüncü, kişi başı karbon ayak izinin en düşük olduğu yedinci ve uluslararası değişim programlarına en fazla öğrenci gönderen 16. üniversiteyiz Tüm bu başarılarımız inanıyorum ki artarak devam edecek.” dedi.

“Kendi enerjisi üreten üniversite konumuna geldik”

Üniversitemizin kendi enerjisini üreten ve bunun finansmanını da Dünya Bankası Projesi ile alan ülkemizdeki ilk üniversite olduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar, “Türkiye'de Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesine (KABEV) kabul edilen ilk üniversite olan Üniversitemiz kendi enerjisini üreterek yıllık yaklaşık 60 milyon TL tasarruf sağlamayı planlamaktadır. Söz konusu proje çerçevesinde Hastane, Tıp Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi otoparklarına güneş enerjisi santralleri kuruldu. Bu santrallerden 3 megavat gücünde elektrik üretilecek ve Mersin Üniversitesi Hastanesi’nin elektrik faturasında yüzde 40 civarında tasarruf edilecek. Tasarruf ile üniversitenin aylık ödediği elektrik faturada 5 milyon TL, yıllık ise 60 milyon TL civarında bir azalma sağlanacak. Mersin Üniversitesi, Dünya Bankası Finansmanı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın gözetimiyle ikinci etap güneş enerjisi santrali projesinin kabulünü de aldı. Bu proje kapsamında, Kamu ve Belediye Yenilenebilir Enerji Projesi (KAYEP) ile Üniversitenin Onkoloji Hastanesi otoparkı kapalı otopark haline getirilecek ve 1 megavat gücünde elektrik üretecek güneş enerjisi panelleri ile otoparkın üzeri kaplanacak.” şeklinde konuştu.

“Tıp Fakültesi Hastanemizde hızlı ve kaliteli hizmeti hastalarımıza sunuyoruz"

Hastanemizde dijital hastaneye geçiş aşamalarına başlandığını ve bu sayede sağlık hizmeti kalitesinde ciddi bir iyileşme söz konusu olduğunu belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, “Üniversitemiz yaklaşık 70 milyon TL değerinde 3 Tesla Manyetik Rezo, 5 milyon TL değerinde Yüksek Çözünürlüklü Laparoskopik İnfrared Cerrahi Sistem, 2 milyon TL değerinde Bilgisayarlı Görme Alanı Cihazını, 65 milyon TL değerinde Tomografi cihazını ve bunlarla birlikte toplamda yaklaşık 200 milyon TL tutarındaki gelişmiş teknoloji ürünü tıbbi cihazları bünyesine katmıştır. Yeni bir PED Cihazı alımı için çalışmalarımız devam etmektedir.  Yeni cihazlar ile hastalıkların teşhis ve tetkikinde önemli ölçüde kolaylık sağlamasının yanında randevu süreleri de önemli ölçüde kısaldı. Böylelikle vatandaşlarımızın memnuniyeti üst seviyelere çıktı.” şeklinde konuştu.

“Diş hastanemiz alanında bölgenin referans sağlık kurumu oldu”

Diş Hastanemiz ile ilgili de bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar, “Diş Hastanemizden hizmet alan kişi sayısı 40 binin üzerine çıkmıştır. Son iki yıldaki ameliyat sayısı yaklaşık 300’dür. Panoramik Röntgen Cihazı, 3 Boyutlu yazıcı, ünitlerde kullanılmak üzere Bilgisayar, Klinik malzemeler, Ameliyat Ekipmanları, 4 adet Yeni Nesil Diş Hekimliği Sanal Hasta Simülatörü gibi birçok teknolojik cihaz Diş Hekimliği Hastanemize kazandırılmıştır. Önümüzdeki dönemde 178 olan Diş Üniti kapasitesinin tamamlanması ve Sağlık Turizmi kapsamında çalışmaları hızlandırarak hasta tedavilerine geçmek hedeflerimiz arasındadır.” dedi.

“Yeni bina yatırımlarımızla eğitim öğretim faaliyetlerimizin kalitesi yükselecek”

Üniversitemizdeki yeni bina yatırımları hakkında konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, “Ülkemizin en modern Denizcilik Fakültesi binası çok yakında öğrencileriyle buluşacak. 13 bin 850 metrekare kapalı, 7 bin 892 metrekare açık alana sahip yeni fakülte binası Mersin Deniz Ticaret Odası ve Mersin Üniversitesi arasında imzalanan protokolle hibe yoluyla yapılarak Üniversitemize teslim edildi. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Çiftlikköy Kampüsü’nde yer alan Akdeniz Kültür Merkezi güzel sanatlar galerisi, 1.650 kişilik konferans salonu ve gelişmiş teknolojik altyapısıyla hizmete girdi. Kültür merkezimiz sadece Üniversitemizin etkinliklerine değil kentteki birçok kurum ve kuruluşun etkinliğine de ev sahipliği yapmakta. Ayrıca Çiftlikköy Kampüsü içerisinde yer alacak, 5 bin metrekarelik yeni İlahiyat Fakültesi binasının ihalesinin bu yıl içinde tamamlanmasının ardından inşaatına başlanacak. Eczacılık Fakültemizin de yeni ve modern binasının temeli önümüzdeki tarihlerde atılacak. Üniversitemizin bir simgesi olan giriş kapısı da yakın bir tarihte tamamlanacak. Kampüs içi trafik akışı ve güvenlik konularında daha iyi noktalara geleceğiz.” şeklinde konuştu.

“Öğrenci dostu ve çözüm odaklı bir üniversiteyiz”

Öğrencilerimizin her zaman öncelediklerini ve bu alanda çok ciddi çalışmalar yaptıklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar, “Artık yemeklerimizi kendimiz üretiyoruz. Bu proje ile yılda 49 Milyon TL’lik bir tasarruf ediyoruz. Öğrencilerimize dört çeşit yemeği 17 TL’ye sunuyoruz. Öğrencilerin kampüs içi ulaşımlarının hızlı, güvenli ve konforlu bir şekilde sağlanması için ücretsiz ring seferleri gerçekleştirilmektedir. Özellikle sınav haftalarında yoğunluğun yaşandığı kütüphanede 24 saat esasına göre hizmet veriyoruz. Bu kapsamda kütüphaneyi akşam saatlerinde kullanan öğrencilere ücretsiz simit, çay ve çorba ikramları da yapılıyor. Böylelikle öğrencilerimizin kütüphanemizden daha verimli yararlanması sağlıyoruz. Bu konudaki hayalimiz ise Üniversitemize modern bir kütüphane kazandırabilmek. Yapılacak bağışlar bizler ve geleceğimizin mimarı gençlerimiz için çok anlamlı olacak. Yakın bir tarihte Yenişehir Kampüsümüzde de vatandaşlarımıza açık yeni bir kafeteryanın açılışını gerçekleştireceğiz. Böylelikle personelimiz, öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız için önemli bir sosyal tesisi daha Mersin Üniversitesi’ne kazandıracağız.” dedi.

“İş birliklerimizi artırmaya devam ediyoruz”

Üniversitemizin, tüm paydaşlarıyla gerçekleştirdiği iş birliklerine çok önem verdiğini söyleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, “Yakın bir tarihte hayata geçirilmesi planlanan Doğu Akdeniz Üniversiteler Birliği’nin kurulması için bölge üniversitelerine ziyaretlere başladık ve bunun için Yükseköğretim Kurulu’na talepte bulunduk. Üniversite-Şehir İş Birliği Komisyonumuzu kurduk. Bu komisyon faaliyetlerine devam ediyor. Mersin Üniversitesi İleri Teknoloji Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (MEİTAM), Mersin Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve Mersin Teknopark gibi kurumsal bilgi köprüleriyle üniversite-sanayi iş birliğine önemli katkılar sunuyoruz. Ayrıca Üniversitemiz, Genç Girişimci Merkezi ve Gençlik Bilim Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi gibi 40 farklı araştırma merkeziyle “Girişim Odaklı Üniversite” olarak ön plana çıkmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“Projelerimiz İle Üniversitemiz Türkiye Yüzyılı’nda çok daha iyi bir seviyeye gelecek”

Üniversitemizin gelecek hedeflerinden de konuklara bahseden Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar, “Araştırma Üniversitesi adayı olabilmek için “Atama Yükseltme Kriterleri”, “Akreditasyon” çalışmaları gibi hususlarda gerekli koşulları sağlayacağız. Üniversitemizi ilk 30 içerisinde konumlandırmak için çalışmalarımızı arttıracağız. Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’ın da özel önem verdiği yapay zekâ programlarımızı bölümlerimizi de Üniversitemize ve kentimize kazandıracağız. İleri Teknoloji Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin akreditasyon çalışmalarını ivedilikle tamamlayacağız. Bölgedeki sebze ve meyve analizlerini merkezimizde gerçekleştireceğiz.” dedi.

“Paydaşlarımızla birlikte yürüyerek üniversitemizi her alanda geliştireceğiz”

Üniversitemizin hedeflerine güçlü adımlarla ilerlediğini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, “Gerçekleştirdiğimiz etkili iş birliği protokolleri, öğretim elemanlarımızın artan projeleri, her alanda sıralamalarda daha iyi noktalara gelmemiz, yayın sayılarındaki yükseliş, şehir dinamikleriyle güçlenen bağımız, personelimizin güçlü aidiyet duygusu, öğrencilerimizin genel memnuniyet seviyesi ve aldığımız geri dönüşler bizlere doğru yolda emin adımlarla ilerlediğimizi gösteriyor. Bundan sonra da bu yolda tüm paydaşlarımızla birlikte yürüyerek Mersin Üniversitesi’ni her alanda geliştirmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar sözlerini, Üniversitemizin gelişiminde katkısı bulunan tüm akademik ve idari personelimiz ile gerçekleştirilen canlı yayın için Tepe Medya Grup Yönetim Kurulu Başkan Rüstem Kaya Tepe nezdinde tüm kanal çalışanlarına teşekkür ederek noktaladı.

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü


  • 2025-04-17 09:20:27
  • 466

Güncel Haberler