Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) tarafından, Üniversitemiz İletişim Fakültesi ev sahipliğinde TRT Akademi Atölye Çalışmaları düzenlendi. TRT yetkilileriyle öğrencileri bir araya getiren etkinlik, radyo ve televizyon uygulamaları alanında öğrencilere yeni bilgiler öğrenme fırsatı sunuyor.
Atölye çalışmalarının açılışı, 12 Mart Salı günü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Açılışa üniversitemiz İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Senem Duruel Erkılıç, TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman, TRT Eğitim Dairesi Başkanlığı Müdürü Ekrem Özdemir, İletişim Fakültesi öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
İletişim Fakültesi’nin tanıtım filmiyle başlayan etkinlikte ilk olarak İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Senem Duruel Erkılıç bir konuşma yaptı. Konuşmasına TRT Akademi üyelerine teşekkür ederek başlayan Prof. Erkılıç “TRT’nin burada olması ve öğrencilerimizle bu buluşmayı gerçekleştirmesi bizim için çok mutluluk verici. Verimli iki gün geçeceğini umuyorum” diye konuştu.
TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman ise öğrencilerle bir arada olmanın kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti. Öğrencilerin bu eğitim ortamından faydalanmaları temennisinde bulunan Kahraman “TRT’nin deneyimli prodüktörleri, sizlere mesleğin ötesinde hayatta yaşayabileceğiniz ve görebileceğiniz deneyimler aktaracaktır” dedi.
TRT Eğitim Dairesi Başkanlığı Müdürü Ekrem Özdemir de konuşmasında, TRT Akademi’nin kuruluş sürecinden bahsetti. Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü: “Radyo, televizyon, haber, internet yayıncılığı alanında üniversitelerin talepleri ve kurumumuzun imkanlarını birleştirerek yayıncılık birikimimizi öğrencilere iletiyoruz.”
Etkinliğin açılışında ayrıca, TRT Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Sorumlusu Erhan Görgülüarslan, Geleceğin İletişimcileri Yarışması ile ilgili bilgi aktardı. Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin geçmiş yarışmalardaki başarılarından söz eden Görgülüarslan, aldığı ödül sayısıyla Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin Türkiye’de ilk 4 üniversite arasında yer aldığını belirtti.
Son olarak kürsüye gelen TRT İç yapımlar Koordinatör Yardımcısı ve Prodüktör Necati Var, “Yaratıcı Düşünce, Düşünceden Programa” ve “Örnekli Yapım Aşamaları” konulu sunumlar yaptı. Öğrencilerle etkileşimli olarak yapılan sunumlarda Necati Var, televizyonda yapım süreçleri, yapım süreçlerinde görev alan profesyoneller ve çalışma biçimleri hakkında bilgi verdi.
Konuşmaların ardından İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Senem Duruel Erkılıç, TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman, TRT Eğitim Dairesi Başkanlığı Müdürü Ekrem Özdemir, TRT Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Sorumlusu Erhan Görgülüarslan’a, Sebahattin Kahraman da TRT İç yapımlar Koordinatör Yardımcısı ve Prodüktör Necati Var, Resim Seçici Nalan Büyükfidan ve Kameraman Murat Orhan’a teşekkür belgesi takdim etti.
TRT Akademi Atölye Çalışmaları, 13 Mart Çarşamba günü İletişim Fakültesi Radyo ve Televizyon Stüdyolarında yapılacak uygulamalarla devam edecek. Atölye çalışmalarında TRT Başkameramanı Murat Orhan, kameramanların çalışma alanları, kameranın yapısı ve objektifler, ışık renk ve pozlama, çoklu kamera çekim özellikleri, stüdyo uygulamaları hakkında; Resim Seçici Nalan Büyükfidan ise resim seçici ne iş yapar, resim masasında geçiş şekilleri, yönetmen-resim seçici koordinasyonu konularında uygulama yapacaklar.