Tarsus Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu ile Tarsus İşkur Merkezi tarafından “İstihdam Zirvesi” paneli gerçekleştirildi.
11 Nisan 2018 Çarşamba günü Tarsus Ticaret Borsası Salonunda düzenlenen Panele Tarsus Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Mehmet İnce, Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Tarsus İŞKUR Merkezi Müdür V. İlyas Kılınç , öğretim elemanları, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Düzenlenen panelde, Bankacılık ve Finans Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Deran moderatörlüğünde Girişimci İnsan Kaynakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Özada, BNT Gıda Tarım AŞ Müdürü / Uygulamalı Girişimcilik Eğitmeni Fatma Temel, Carrefoursa İnsan Kaynakları Bölge Yöneticisi Pınar Özer ve CM Lojistik Genel Müdürü Cem Bozkaya konuşmacı olarak yer aldı.
Prof. Dr. Ali Deran, günümüzde istihdam konusunun ülkemiz başta olmak üzere bütün toplumlar açısından temel bir sorun olduğunu, bu sorunu aşmak için girişimci sayısının ve iş gücünün niteliğinin arttırılması gerektiğini ifade etti. “Eşit işe eşit ücret” vurgusu yapan Ali Deran, bazı istatistiki verilerle iş gücünün ülkemizdeki durumu hakkında bilgiler verdi.
Carrefoursa insan Kaynakları Bölge Yöneticisi Pınar Özer ise Günümüzün iş dünyasının çalışanlardan beklentilerinin neler olduğu konusunda öğrencilere geniş bilgiler aktardı. Özellikle iş mülakatlarına gelen öğrencilerin nelere dikkat etmeleri gerektiği konularında çok önemli uyarılarda bulunan Özer, perakende sektöründen örneklerle süslediği konuşmasında, “özgüven“ kavramına vurgu yaptı.
BNT Gıda Tarım AŞ Müdürü / Uygulamalı Girişimcilik Eğitmeni Fatma Temel, kendisinin Tarsus Ticaret Borsasının ilk kadın Meclis Üyesi ve aynı zamanda Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı olduğunu vurgulayarak, kadınlar adına bunu önemsediğini ve kendisinin de bir girişimci olduğunu ifade etti. Girişimci olmaya nasıl karar verdiğini ve öğrencilere girişimci olmaktan korkmamaları gerektiğini belirten Fatma Temel, Öğrencilere, girişimcilik eğitimlerinde girişimci adaylarında nasıl girişimci niyeti oluşturdukları hakkında geniş bilgiler aktardı.
Son olarak söz alan CM Lojistik Genel Müdürü Cem Bozkaya, öğrencilere kendi girişimcilik maceralarını ve deneyimlerini aktardığı konuşmasında “Hiçbir zaman umudunuzu kaybetmeyin, hayatta zorluklar kadar başarılar da vardır. Ancak her zorluk sizi daha da güçlendirir ve başarıyı getirir” mesajı ile öğrencileri girişimci olmak konusunda motive eden bir konuşma yaptı.
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Panelde, katılımcılar öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Panel, Panelistlere Yüksekokul Müdürü Doç .Dr. Mehmet İnce, Tarsus İŞKUR Müdür Vekili İlyas Kılınç ve Öğretim Üyeleri tarafından Teşekkür Belgeleri verilmesi ile sona erdi.
Basın ve Halka İlişkiler Şube Müdürlüğü