megamenu.disHastanesi

20. Mersin Pediatri Günleri Gerçekleşti

slide background

Meü

slide background

Meü

slide background

Meü

slide background

Meü

slide background

Meü

slide background

Meü



Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından düzenlenen Mersin Pediatri Günleri’nin 20’ncisi düzenlendi. 

30-31 Mart tarihleri arasında, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe; Tıp Fakültesi öğretim elemanları ve farklı illerden üniversitemize gelen çocuk sağlığı alanında çalışan uzman hekimler ile üniversitemiz öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. 

‘Pediatride Aciller’ başlığı altında birçok konunun ele alınıldığı etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 

Etkinliğin açılış konuşmasını Çocuk sağlığı ve Hastalığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necdet Kuyucu yaptı. Prof. Dr. Kuyucu konuşmasında, “Bizler bu etkinlikte, güncel pediatri uygulamasında yer bulan bazı popüler görüşleri bilimsel veriler ışığında yeniden gözden geçirmeyi ve birlikte tartışmayı amaçladık. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi, 20 yıldan beri başta Mersin olmak üzere özellikle çevresindeki iller ve tüm Türkiye’ye sağlık hizmeti vermiş önemli eğitim kurumlarından birisidir. Günümüzde çağdaş eğitim, araştırma ve tedavi hizmetlerini en üst düzeyde yürütmenin gayreti içerisindedir. 20 yıldan beri temel tıp eğitiminin yanı sıra pediatri ve yan dallarda yetiştirdiği meslektaşlarımız tüm ülke genelinde eğitim, araştırma ve sağlık hizmetleri alanlarında görev yapmaktadırlar. Pediatri Günleri’nin gerçekleşmesine destek olan düzenleme kuruluna ve bilimsel kurula, konuşmacılara, katılımcılara ve destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” 

Açılış konuşmasının ardından devam eden etkinliğin ilk gününde; Prof. Dr. Esat Yılgör’ün başkanlık ettiği oturumda Prof. Dr. Özgür Kasapçopur’un “Çocuklarda ne zaman Sistemik Juvenil İdiyopatik Artrit ve Otoinflamatuvar hastalık düşünelim?”, Prof. Dr. Semanur Kuyumcu’nun başkanlık ettiği Doç. Dr. Özlem Yılmaz’ın “Akut Astım Atağı”, Prof. Dr. Ertug Arslanköylü’nün başkanlığında Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Alakaya’nın “Akut Solunum Yetmezliği”, Prof. Dr. Yusuf Usta’nın başkanlığını yaptığı Prof. Dr. Aygen Yılmaz’ın “Gastrointestinal Sistem Kanamaları”, Prof. Dr. Çetin Okuyaz’ın başkanlığını ettiği Doç. Dr. Mustafa Kömür’ün “Status Epilepticus” konulu sunumunu gerçekleştirdi. 

Etkinliğin ikinci gününde ise Prof. Dr. Nazan Özbarlas ve Prof. Dr. Olgu Hallıoğlu Kılınç’ın birlikte yönettiği panelde, Doç. Dr. Abdullah Özyurt ve Dr. Öğr. Üyesi Derya Karpuz’un “Yenidoğanın Kardiyak Acilleri”, Prof. Dr. Necdet Kuyucu başkanlığında Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz’ın “Çocuk Acilde Sık Karşılaşılan Zehirlenmeler”, Prof. Dr. Mehmet Satar’ın başkanlık yaptığı Doç. Dr. Yalçın Çelik’in “Uzamış Yenidoğan Sarılığına Yaklaşım”,  Prof. Dr. Çağlar Çıtak’ın başkanlığında Prof. Dr. Selma Ünal’ın “Çocuklarda kan transfüzyonu endikasyon ve komplikasyonları”, başkanlığını Prof. Dr. Necdet Kuyucu’nun yaptığı Prof. Dr. Ümit Çelik’in “Meningokoksemi”, Prof. Dr. Çetin Okuyaz’ın başkanlığında Doç. Dr. Mustafa Kömür’ün “Akut Yürüyemeyen ve Yürümeyi Reddeden Çocuğa Yaklaşım”, Prof. Dr. Ali Delibaşın’ın başkanlığını yaptığı Prof. Dr. Ali Naycı’nın “Karın Ağrısı olan Hastada Ne Zaman Cerrahi Düşünelim?”, Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz’ın başkanlık ettiği Dr. Öğr. Üyesi Gülçin Bozlu’nun “Akut Faz Reaktanlarının Çocuk Acildeki yeri”, Doç. Dr. Özlem Yılmaz’ın başkanlığında Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Arıkoğlu’nun “Sık hastalanan çocuğa yaklaşım”, Prof. Dr. Ali Naycı başkanlığında Doç. Dr. Hakan Taşkınlar’ın “Pediatriden cerrahi konsültasyonlar” başlıklı konular konuşuldu.

Konuşmacılara çiçek ve teşekkür belgesi takdiminin ardından etkinlik sona erdi.  



Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü



  • 2018-03-31 21:13:27
  • 4310